Welk raam kies je uit?
Een raam op de eerste verdieping of hoger, met een vrij zicht op de straat. Dat wil zeggen geen palen, geen hoge struiken, geen bomen voor het raam, die een volledig zicht belemmeren. Een rolluik kan enkel naar beneden indien het donker is, aangezien het Telraam bij duisternis niet telt. Een raam zonder vliegenraam, want dat hindert het zicht ook.
Een raam met een stopcontact in de buurt (dat kan met verlengkabel).
Een raam in een ruimte waar een wifiverbinding is.
Om goede en slechte voorbeelden te zien van afbeeldingen voor de plaatsing van het Telraam, lees het volgende artikel: "Vereisten voor de plaatsing van mijn raam".
Get the material ready
Het installeren van je Telraam doe je best met twee toestellen met internet toegang: een smartphone, laptop of tablet. Je zal met één toestel de registratie doorlopen op de Telraam-website. Dat toestel blijft steeds verbonden met jouw eigen wifi-netwerk en het internet. Met het ander toestel zal je verbinding maken met het Telraam-toestel om jouw Telraam met je eigen wifi te verbinden.
Stopcontact en verlengkabel (vaak zal de kabel van de meegeleverde adapter niet lang genoeg zijn)
Netwerknaam (SSID) en wachtwoord van je eigen wifi waarmee je jouw Telraam zal verbinding
Je Telraam-toestel (de zwarte doos en camera, met elkaar verbonden door platte camerakabel en de adapter om het toestel voeding te geven)
Klevend materiaal om de camera te bevestigen aan het raam en natuurlijk scharen. Je kan hiervoor bijvoorbeeld dubbelzijdige plakband gebruiken of een velcro-plakband. Wees creatief! :)
Kreeg je een adapter die is uitgerust met een verkeerde stekker voor jouw stopcontact? Je kan die eenvoudig wisselen met de meegeleverde stukken. Bekijk de video om de stekker aan te passen.
Optioneel: Samen met je Telraam heb je ook een Micro SD-Kaart adapter gekregen. De adapter kun je eventueel gebruiken als je de software dient te installeren/updaten. Dit is meestal niet nodig.
Alles klaar? Dan kun je verder gaan met Stap 3: Installatie van je Telraam.